Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Εκδήλωση μνήμης για το έπος 1940-41 στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες
Εκδήλωση μνήμης για το έπος 1940-41 στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες
Η 8η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού «VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ»
O επιβλητικός ανδριάντας του «Μαχητή» (“Αγνώστου Στρατιώτη”) στο Καλπάκι
Επίσκεψη στο φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου

19-21/02/2022 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 109η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Φέτος, προσαρμοσμένες στις ανάγκες περιορισμού της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 109η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, με τις καθιερωμένες πλέον Επιμνημόσυνες Δεήσεις και Καταθέσεις Στεφάνων, στα Τοπόσημα - Σύμβολα της περιοχής [ΤΣΕΡΙΤΣΑΝΑ - ΜΠΙΖΑΝΙ - ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΧΑΝΙ ΕΜΙΝ ΑΓΑ) - ΛΟΦΟΣ ΔΟΥΡΟΥΤΗΣ], με δυό χαρακτηριστικές διαφοροποιήσεις από τα καθιερωμένα δεκαετιών. Δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση ούτε μαθητών ούτε ενόπλων τμημάτων (ούτως ή άλλως, δεν το προέβλεπε το σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου).

Από πλευράς Σ.Ε.Α.Ν. Ιωαννίνων παρευρέθη και κατέθεσε στεφάνι στο Μπιζάνι στις 19/2 ο Πρόεδρος του συνδέσμου κ. Κιτσάκης Οδυσσέας, στο Χάνι Εμίν Αγά στις 20/2 παρευρέθη και κατέθεσε στεφάνι το μέλος του Δ.Σ. κ. Χορέβας Παναγιώτης, ενώ στο Ηρώο Μπιζανομάχων στα Ιωάννινα επίσης στις 20/2 παρευρέθη και κατέθεσε στεφάνι ο Αντιπρόεδρος του συνδέσμου κ. Κρανάς Παναγιώτης.

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, στις 10:30 εψάλλη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου – από την ίδια -στο Ηρώο Μπιζανομάχων. Στη Δοξολογία παρέστησαν όλες οι Αρχές των Ιωαννίνων ενώ από πλευράς ΕΔ, παρέστη και ο Δκτής 1ης Στρατιάς, Αντγος Δεμέστιχας Πέτρος.

Στη συνέχεια προβάλλονται φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις καθώς και μερικές ιστορικές φωτογραφίες από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων (πηγή: epirusgate.gr).