Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Εκδήλωση μνήμης για το έπος 1940-41 στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες
Εκδήλωση μνήμης για το έπος 1940-41 στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες
Η 8η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού «VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ»
O επιβλητικός ανδριάντας του «Μαχητή» (“Αγνώστου Στρατιώτη”) στο Καλπάκι
Επίσκεψη στο φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου

20-7-2022 ΦΟΥΡΚΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Τη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, τίμησαν η Περιφέρεια Ηπείρου ο Δήμος Κόνιτσας και η Κοινότητα Φούρκας με τη διοργάνωση λιτής εκδήλωσης στη Φούρκα Κόνιτσας την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.
 
Στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στο μνημείο των πεσόντων εψάλη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.
 
Ακολούθησε στέψη προτομών των ηρώων Κωνσταντίνου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου, κατάθεση στεφάνων, σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από τον Υποδιοικητή του 583 Τάγματος Προκαλύψεως Ταγματάρχη Γεώργιο Ντόνα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Γιάννα Νίκου με θέμα «Το έπος του ΄40 μας καθοδηγεί».
 
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Νομού Ιωαννίνων Σχης ε.α. Δημήτριος Καλησπεράτης.
 
Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός των βουλευτών Μαρία Κεφάλα και Σταύρου Καλογιάννη, που απουσίασαν λόγω ανειλημμένων κοινοβουλετικών υποχρεώσεων και στο τέλος έκλεισε ο Ηπειρώτης τραγουδιστής δημοτικών παραδοσιακών τραγουδιών Σάββας Σιάτρας με ένα μοιρολόι, τιμώντας τους νεκρούς του έπους του 1940.
 
Ο ΣΕΑΝΙ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Οδυσσέα Κιτσάκη ο οποίος κατέθεσε στεφάνι δάφνης.