Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Εκδήλωση μνήμης για το έπος 1940-41 στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες
Εκδήλωση μνήμης για το έπος 1940-41 στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες
Η 8η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού «VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ»
O επιβλητικός ανδριάντας του «Μαχητή» (“Αγνώστου Στρατιώτη”) στο Καλπάκι
Επίσκεψη στο φυλάκιο Μολυβδοσκέπαστου

24 & 25-07-2022 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ

Με τον πρέποντα σεβασμό, ο Δήμος Δωδώνης, η Κοινότητα και οι τοπικοί φορείς της Μουσιωτίτσας, διοργάνωσαν εκδηλώσεις μνήμης για τους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον μαρτυρικό τόπο, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των φετινών εκδηλώσεων μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής μας, τελέστηκε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας και αφού με πομπή οι συμμετέχοντες έφτασαν στο Μνημείο Πεσόντων, εκεί πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος της τελετής.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, 152 ονόματα θανόντων, 152 «παρών» και «παρούσα» αντίστοιχα, ήχησαν στον αέρα της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Δωδώνης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στεφάνια κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Στ. Καλογιάννης και Μ. Τζούφη, ο Δήμαρχος Δωδώνης, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Σιαράβας, εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ορίζοντες Ηπείρου», εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας-Ταξιαρχίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μουσιωτίτσας κ. Ν. Νικόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Μουσιωτίτσας κ. Δ. Δήμος για λογαριασμό και των τοπικών συλλόγων, και τέλος εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών/Παράρτημα Ιωαννίνων, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων και του Ομίλου Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου. Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυράς, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η Δήμαρχος Ν. Σκουφά, κ. Ροζίνα Βαβέτση.

Ο ΣΕΑΝΙ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Οδυσσέα Κιτσάκη ο οποίος κατέθεσε στεφάνι δάφνης.